Blog

Egoloos vanuit eigenheid

Egoloos managen

In mijn periode als manager heb ik de plank eens volledig misgeslagen.

Er waren samenwerkingsproblemen in mijn team. Ze konden het niet met elkaars eens worden over de inhoud van hun vak en kregen daar voortdurend strijd over. Wat doe je als manager meestal wanneer het niet lekker draait in jouw team? Inderdaad je gaat op zoek naar een teamtraining. Nu had ik een team opleiders dus een training zag iedereen wel zitten. Tijdens de training werd het probleem scherper, een collega wilde liever niet kritisch naar zichzelf kijken en feedback al helemaal niet ontvangen. Wauw, en dat voor een opleider!

Waarom dan de plank misgeslagen?

Mijn ego zat mij in de weg. Ik had dit samenwerkingsprobleem namelijk allang gezien. Ik had alleen geen idee hoe ik hier als manager mee aan de slag moest. Maar mijn ego was te groot om dit ruiterlijk, in ieder geval aan mezelf, toe te geven. Je gaat als manager toch niet zeggen dat je echt niet meer weet hoe je dit gaat aanpakken!

Was ik maar in staat geweest om dicht bij mezelf te blijven en van hieruit met de betreffende medewerker te communiceren. Dan had ik ten eerste mijn team niet belast, de medewerker een elegante uitweg geboden uit deze situatie en mezelf recht in de ogen kunnen blijven kijken. 

Het enige wat ik had hoeven doen was het echte probleem durven zien.

Namelijk dat ik niet wist hoe ik met deze situatie om moest gaan en hierover met de medewerker in gesprek gaan. Ja, dat is kwetsbaar, een beschadigd ego ligt op de loer. Maar het was de waarheid. En op dat moment is je kwestbaar opstellen het enige wat je sterk maakt!  

Een verschrompeld ego?

Om een team naar succes te leiden moet je als coach of manager in staat zijn om je ego aan de kant te zetten. Of zoals mijn coach ooit zei, in staat zijn om je ego te laten verschrompelen. Het draait immers niet om jouw ego. Het draait om wat het team op dat moment van jouw nodig heeft. En niet om het etaleren van jouw ego.

Moet je jezelf dan helemaal wegcijferen?

Nee, je moet vanuit jouw eigenheid aansluiten bij de behoeften van het team. Wanneer je het team om de oren gaat slaan met wat jouw ego op dat moment nodig moet laten zien, dan sla je de plank mis. 

Nee dus, egoloos vanuit eigenheid!

  

Ik ben Léonie van Rijn. Ik begeleid managers en teams om waarachtig te communiceren! Omdat ik erin geloof dat wanneer managers en teams waarachtig met elkaar communiceren dit tot betere resultaten leidt.